14-03-05

Intieme piercings bij de man

Hier krijg je een overzicht van alle soorten intieme piercings die beschikbaar zijn bij de man. Morgen of overmorgen zetten we een overzicht voor de vrouwen online.
 
bronvermelding: http://members.home.nl/piercings/soorten/intiem/man/index...
 
geschiedenis

Penis piercings komen oorspronkelijk uit het Victoriaanse tijdperk. De "prince albert" werd gebruikt om de penis aan het been vast te binden. Dit werd vooral gedaan voor het kunnen dragen van broeken met strakke pijpen.

informatie

Een piercing is tegenwoordig niet zo bijzonder meer. Veel mensen hebben er al een, en niemand kijkt er eigenlijk nog van op. Maar een piercing door de geslachtsdelen is daarintegen nog wel nieuw en spannend. Het is niet iets wat je zomaar doet. De meeste intiempiercings worden daarom ook niet bij de jeugd gezet, maar bij wat oudere mensen, die een nieuwe dimensie aan hun liefdesleven willen toevoegen.
Piercings die door of direct in de buurt van de eikel gezet zijn, kunnen deze stimuleren. Niet alleen bij seks, maar ook in het dagelijks leven, door wrijving met bijvoorbeeld kleding.
Deze soort piercings geneest over het algemeen snel. Er moet alleen goed uitgekeken worden met strakke kleding, zeker in het begin, zodat de kans op schuren of schuren klein blijft. Ook is het in het begin behoorlijk gevoelig.

soorten

Er zijn over het algemeen vier soorten piercings voor de man:
Door het topje van de eikel, door het onderste gedeelte van de eikel, door de balzak en door het toompje vlak onder de eikel.

topje van de eikel (prince albert)

eikel piercing

De piercing loopt van de urethra mond naar het frenum waar hij haaks op de urethra naar buiten komt, geen diepe huidpiercing, vandaar de korte genezingstijd van vier tot 6 weken.De eerste vier weken kan het gevoelig zijn.

onderste gedeelte van eikel (ampallang / dydoe)

eikel piercing

Deze ingrijpende en risicovolle piercing loopt horizontaal door de eikel. Vanwege de goede doorbloeding kan het een vrij bloedige ingreep zijn. De genezingstijd is lang, tot wel een half jaar.

 

onder andere balzak (hafada)

balzak piercing

De piercing kan over de hele balzak / penis zitten. Gewoon een ringetje door de huid, als extra "speeltje". De genezingstijd is ongeveer een week of vijf. Over het algemeen niet echt een sexuele stimulans.

onder de eikel (frenum)

eikel piercing

Deze piercing heeft geen eigen naam, maar de naamgeving is afgeleid van de plaats waar hij geplaatst is. Een ring of barbell wordt horizontaal door het toompje onder de eikel gestoken. De mooiste variant bestaat uit een metalen band rond de penis in de groeve onder de eikel, welke gesloten wordt door een barbell die door het frenum gestoken is. De maat van deze band moet zo zijn dat hij bij erectie de band net aansluit. Dit is alleen geschikt als de rand van de eikel groot genoeg is om afglijden van de band in slappe toestand tegen te gaan. Deze soort piercing geneest vrij snel, tussen de vier en zeven weken.


verzorging

Door een piercing te nemen, veroorzaak je een wond. En om een wond goed te laten genezen, is het belangrijk, hem goed te verzorgen en zoveel mogelijk met rust te laten. Als je dat niet doet, kunnen er sneller infecties ontstaan, met alle vervelende en pijnlijke gevolgen van dien.

opsomming Daarom is het nodig, om een maal daags de piercing goed te reinigen en te verzorgen. Goed spoelen met water is meestal al voldoende.
opsomming Intieme piercings genezen vaak heel goed en heel snel, en er gaat niet snel iets mis.
opsomming Natuurlijk is het in het begin nog wat geïrriteerd, maar als het echt gaat ontsteken, is het het beste om even langs de piercer of huisarts te gaan.
opsomming Zout water, zoals de zee, is ontsmettend, dus dat vormt geen probleem. Zwembad water met chloor kan ook niet echt kwaad, maar het is wel belangrijk om zodra je uit het water komt, de piercing goed schoon te maken. Het is echter niet aan te raden om in de eerste weken al meteen te gaan zwemmen.

hoe gaat het in zijn werk / kosten

Een intieme piercing wordt niet zomaar even gezet. Na een gesprekje met de piercer wordt er een afspraak gemaakt, en op de afspraak zelf wordt er ook meer tijd voor uitgetrokken dan bij andere piercings.
Het piercen zelf gaat op dezelfde manier als bij andere soorten piercings. Vaak een verdovende zalf / spray erop, en dan met een naald razendsnel erdoorheen. Sieraad erdoor, en klaar.
De kosten liggen ook hoger, tussen de 40 en 80 euro. Ook zetten lang niet alle piercers intieme piercings.

sieraden

Er zijn staafjes, gesloten ringetjes, halve ringetjes en nog wat varianten. Allemaal hetzelfde principe: een (gebogen) staafje, waar je iets op kunt schroeven. Een balletje, een punt, een doodshoofd, net wat je wilt. Een nieuw sieraad erindoen kan best lastig zijn als je het voor het eerst doet. Vraag eventueel iemand anders om een sieraad te vervangen. Maar laat de piercing in ieder geval de eerste paar maanden zitten!

POLL > WAT VIND JIJ VAN INTIEME PIERCINGS? ZOU JE ZE ZELF LATEN ZETTEN? OF HEB JE ER AL EENTJE EN WAT ZIJN JE ERVARINGEN?

PLAATS EEN REACTIE


13:47 Gepost door Blogmaster | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Frenum Piercing Het is helemaal top, doet geen pijn en is geweldig voor je sexleven zowel voor je zelf als voor je partner. Dus gewoon doen.

Gepost door: Pieter | 08-10-05

ja Ja hoor,, ik ga er zelf sffs ZELF 1 zetten in men clit.
Met een nald effe prikken en klaar =P

Gepost door: liez | 20-04-06

Prince Alber liet zowat 2 jr gelen PA plaatsen (Bodymetals St-Niklaas) en deed helemaal geen pijn ...aanrader !

Gepost door: Bart | 06-03-08

PA Heb een PA laten zetten en het heeftmijn sexuele belevenis verbeterd en genezen in 4 wkn ge woon nemen is heerlijk

Gepost door: Ton | 09-09-08

Frénums heb er 2 prachtig vindt ik geeft een must in mijn sexueel leven.
Heb er ook 3 tussen balzak voor mij geeft het ook intiem genot zoals bij mijn partner :-))))

Gepost door: Freddy | 28-02-14

Ik heb twee piercings, een direct onder mijn eikel en de ander aan de voet van de penis. Ben besneden. De arts heeft het toompje laten staan. Zou daar graag iets in willen hebben. verder wil ik nog enkele hafada's laten zetten.

Gepost door: Giel Clijsters | 11-07-14

De commentaren zijn gesloten.