02-04-06

Mogelijke complicaties

Volgens westerse normen zou de tongpiercing zeer nauwkeurig moeten gebeuren. Het plaatsen van een tongpiercing te ver naar achteren zou problemen kunnen veroorzaken bij de tongriem en bij het slikken. Het plaatsen van een piercing te ver naar voren verhoogt de kans om op de piercing te bijten. Tevens kan de metalen bol het tandglazuur beschadigen, doordat er telkens kleine tikjes tegen de tanden worden gegeven. Ook speekselkliertjes kunnen gestimuleerd of juist verstopt raken. Het metalen bolletje en de onderkant moeten goed schoon gehouden worden; rond het metaal kan net als bij de tanden plak ontstaan met kans op ontsteking. Na het piercen kan de tong ook zwellen. De tong kan in sommige gevallen tot twee maal zijn normale dikte zwellen. Het drinken van te warme dranken kan ook klachten geven, omdat het metaal sneller warm wordt de tong zelf. Hierdoor kunnen weer brandblaren of irritatie rond de piercing ontstaan.
Volgens Oosterse normen is het niet mogelijk nauwkeurig te zijn bij het piercen van de tong. De hele tong bestaat uit zones die in relatie staan met organen in het lichaam. Het prikken van een plek op de tong geeft direct een reflex op het gerelateerde orgaan. Bij het piercen ontstaat door het ingebrachte metaal een constante prikkeling.

http://www.rudolfdewit.com/splijting.html

 

00:57 Gepost door Blogmaster | Permalink | Commentaren (32) |  Facebook |

Commentaren

tongpiercings nouw wat staan hier veel dingen avn tongpiericngs op! not!
en uu vele hebben een tongpiercing en hebben geen enkel probleem! duss jullei gaan wel van het uiterste uit zge
gr mij

Gepost door: melanie | 04-04-06

sexy!! idd velen hebben een tongpiercing en hebben geen problemen!!
en ik vind da super sexy gewoon!!
ik ga mij van de zomer ene laten steken voor mijn verjaardag eens zien wat het gaat geven woehoeeeeeeeeeee:p
alee de leute eh

Gepost door: maaike | 10-04-06

Tong retainer staat idd niet egt heel veel op. ff vraagje: kun je gelijk bij het piercing er een tong retainer er in laten zetten of kan dit pas na een paar dagen? mijn baas vind het namelijk niet goed dat ik een tongpiercing laat zetten maar wel als hij niet zichtbaar is.

Gepost door: Sanne | 11-06-06

tongpiercieng ik wil ook een tongpiercieng zette ,maa zo te zien is het heel gevarlijk maar ik heb veel vrienden die dat hebben en geen probleem er meej hebben

Gepost door: clara | 12-07-06

Tongpiercing Ik heb er vandaag eentje laten zetten :P
En morgen heb ik waarschijnlijk een dikke tong :D
Maarja, hoort erbij he ;)

Gepost door: Gitte | 15-07-06

wat is een tongretrainer hallo ik vraag me al n tijdje af wat tongretrainers zijn ik wil met mn verjaardag ook n tongpiercing laten zetten maar zijn dat tongpiercings die onzichtbaar zijn ofzo want als ik dan moet stagelopen zou mn piercing er dan uit moeten en dat vindt ik n beetje zonde reageer a.u.b.

Gepost door: agnes | 18-07-06

Onzichtbare tongpiercing Ik heb ook een tongpiercing. Op het werk mag het niet, dus ik heb er een doorzichtig (plastic! dus ook nog beter voor de tanden...) balletje op laten zetten. Je ziet er echt werkelijk niets van! Zelfs mijn ouders hadden het niet gezien.
Het is dus echt ideaal voor op je werk, als je geen tongpiercing mag!!!

Gepost door: Janine | 20-07-06

Tongpiercing Kheb er ook één laten steken eergisteren
en het doet totaal geen pijn..
natuurlijk heb ik nu ook een dikke tong
en soms sis ik wel een beetje maarja..
eten is soms wel een klein probleem maar dat ging maar een stuk of 3a4 dagen duren
en mijn ouders weten het ook niet,héhé

Gepost door: chainsaw | 29-07-06

Stiekem Ik wil ook een tongpiercing maar m'n ouders zij er echt zwaar tegen, hoe hou je zoiets verborgen? Vooral als je tong in het begin opgezwollen is.

Gepost door: Luíza | 09-08-06

praten als je een tongpiercing laat zetten..hoelang duurt het dan eer je weer deftig kan praten??

Gepost door: sandro | 13-08-06

vraagj Ik zou dood graag n tongpiercing hebben maar ben bang k spraakproblemn zou krijgn. Zou iemand mij kunnen grust stelln ? dankj

Gepost door: saartj | 29-08-06

Nou ik heb een tongpiercing laten zetten en heb totaal geen probleem gehad met mijn spraak,het maakt wel uit of je je klanken voor of achter in je mond maakt zoals de s, maar verder ik heb er helemaal geen last van gehad, zetten doet geen pijn. Dat verborgen houden... Doorzichtig balletje erin, de retainers zijn staafjes met een rubber ringetje aan de bovenkant. Je moet dan wel oppassen met eten, want het enige dat het staafje tegenhoud is een ijzeren plaatje onder en een rubberen ringetje boven.. hopelijk helpt dit ;)

Gepost door: linda | 09-01-07

waar kan ik een verticale labret/eskimo piercing aankomen die doorzichtig is? voor mijn werk..

wie weet waar ik die aan kan komen?

Gepost door: Jony | 04-02-07

mijn ouders zijn er ook zwaar op tegen ik heb hem gister stiekem laten zetten ze hebbemn nog niets gemerkt gelukkig!

Gepost door: Ik | 28-02-07

tongpiercing ik heb me tongpiercing nu zo n 8 weken en heb last van een bult aan het midden waar de piercing is gezet gaat dit wel over?
ze zeggen dat het goed komt maar ben er best bezorgd over?

Gepost door: fabienne | 20-05-07

TONGPIERCINGG Ik kryg Op myn 15de een tongpiercing Maarr ik ben zoo bangg vOor de pyn.. en dan het bijvoorbeeld door een ader heen gaat.. is daar een Grote kans Op ?

xx SAHIRAA

Gepost door: Sahria | 20-05-07

Ik heb nu mijn tongpiercing 3 weken.. en alles gaat hartstikke goed.. Heb in het begin wel last gehad met eten,, dat kwam omdat me tong al weer dun was.. maar nog wel een lange staafje had.. Me ouders wisten het ook niet, en heb het ze vorige week verteld :P Het was wel een kick om het te verbergen voor ze... Maar ben er hartstikke blij mee...

Grtz

Gepost door: Martijn | 22-05-07

Onzichtbare tongpiercing ejj mense !! ik ga in juni een tongp laten zetten .. weet er iemand waar ik een doorzichtige (plastiek) kan krijgen ?? want op onze school mag het nie en heb geen zin om die uit te doen .. alvast bedankt !! dikke kus!

Gepost door: Kimberly | 23-05-07

merken je ouders het niet dan onder het eten of als je tegen ze praat ?

Gepost door: mirlela | 23-05-07

ummm hoeveel kost een tongpiercing ?

Gepost door: mirlela | 23-05-07

tongpiercing hey heb gisteren een tongpiercing laten steken men tong is nu superdik en doet pijn ze is percies stijf rond het gaatje is dit normaal ????

Gepost door: sigrid | 16-06-07

H.allo, ik ga binnenkort ook tongpiersing laten zetten lijkt me egt supper tof:D, ma wel eng,
marja hoop ddat het net zo voelt als navelpiersing dan ben ik tevreden(A), haha,

nouwja
gr,, mij

Gepost door: Nynke | 12-09-07

ik heb nu al een half jaar een tong piercing maar hij ontsteekt telkens weer en dat is echt geen pretje dus denk goed na voor dat je het doet want je kan hem er pas uithalen als je tong weer dun is zodra hij bij mij weer even hersteld is haal ik hem er meteen uit ik baal echt want ik vind het wel de mooiste piercing die er is.

Gepost door: anna | 28-10-07

TONGPIERCING ??!! huy x
kheb een vraagsj over nun tongpiercing ..
kheb dus al een navelpiercing laten zetten een jaar en half geleedn ,, dit mocht van mijn ouders maar nu wil ik graag een tongpiercing en dit mag niet ,, ik kan mijn ouders niet overtuigen maar zal hem tog laten plaatsen ,, dit zou ik over een week of 3/4 laten doen ..
maar hier komen mijn vragen :
*voelt de prik hetzelvde als bij een navelpiercing of is het erger of juist helemaal niet erg ??
*welke kleur van balletje moet je nemen om het minst op te vallen ??
*zwelt je tong hard op en lispel je ook wel een beetje ??
*hoelang duurt dit ongeveer ,, de zwelling en het genezingsproces ??


MVG tessa ,, graag antwoord op mijn vragen aub ,, kheb ze dringend nodig !! xx

Gepost door: tessa | 06-11-07

Tongpiercing Ik heb afgelopen woensdag een tongpiercing laten zetten. Ik was zo zenuwachtig heb de nacht ervoor niet geslapen...Ik hoorde van veel mensen dat de klem ontzettend veel pijn deed enz. Toen ik woensdag naar Tattoo-Rene ging om hem te laten zetten en vertelde dat ik zo zenuwachtig was zei hij als het pijn doet hoef je niets te betalen.... En het klopte! Ik voelde niets! Dus voor iedereen die twijfelt...gewoon doen! Het is nu zondag en ik heb nog steeds een dikke tong maar ik kan gewoon praten en eten...

Gepost door: Doortje | 03-02-08

kan mijn vorige reactie verwijderd worden aub?

Gepost door: jony | 06-07-08

tongpiercing complicaties Hoi, ik wil mij dood graag een tongpiercing laten zetten, maar ik heb zoveel negatieve commentaar gekregen, dat het dingen aan je hartklep kan veroorzaken, dat het niet mag als verpleegkundige, en van die dingen?

Wat denken jullie?
- Hoelang blijft die gezwollen
- Wanneer een kort staafje
- Kan je snel terug eten en praten

want na een week ga ik op vakantiewerk

Gepost door: booke | 21-07-08

Tongpiercing complicatie Iedereen heeft hier geen problemen gehad blijkbaar. Ik heb al 2 keer geprobeerd een tongpiercing te laten zetten. De eerste keer, een vrij lang staafje, het zetten zelf deed niet zo echt heel veel pijn. Tegen de avond was men tong al enorm gezwollen. Het juweel zat precies perfect qua grootte. Tegen de ochtend was mijn tong echt stijf. Precies spierpijn! Ik sprak dan ook als een idioot! Ik heb dan 5 dagen op yoghurt en papjes geleefd. tot ik wanneer ik weeral men mond spoelde, merkte da men tong stilletjes aan blauw werd! Ik dacht dat ik weeral op mijn tong had gebeten. wat vaak gebeurde aangezien ik precies een walvis in men mond had ipv een tong. Tegen de avond was van aan de tip van mijn tong tot aan het juweel blauw geworden. Nu begon ik toch schrik te krijgen en ik ging naar de piercer. Ze zei dat het juweel te klein was en ze stak een veel langer. De dag erna moest de zwelling weg zijn. Juist niet, het juweel spande weer en mijn tong was weer blauw geworden. Ik belde naar die vrouw en ze vertelde me dat ik het juweel best uit men tong nam en dat ik ze wss afstootte.

Een paar maand erna wou ik toch nog eens proberen. ik ging bij een andere studio en hij vertelde mij dat ik misschien een allergie had aan het metaal dat ze gebruikten. Chirurgisch staal, hij stelde voor om een juweel van niobium te gebruiken. Oke, ik liet weer een tongpiercing steken. 2 dagen erna was mijn tong weer enorm dik en begon ze te bloeden. Ze deed nu ook echt veel pijn, alsof ik een kramp had in mijn tong. Vanaf het moment dat de piercing eruit was, was de pijn weg.

Geen idee wat het probleem is.
binnekort probeer ik nog een laatste keer met een psv of iets in die aard.

Gepost door: Cindy | 03-07-09

Hee,
ik heb woensdag een tongpiercing laten zetten!
het zetten voelde wel ff rot, maar het zat er snel in en toen was de pijn meteen weg.
de dag erna was mij tong echt dik maar kon wel nog fatsoenlijk praten.
Kreeg erge spierpijn in mijn tong enz.
Ik heb spoelmiddel erbij gekregen.
maar mijn tandvlees aan de voorkant is helemaal dik of onstoken ofzoe! dat doet nu nogmeer pijn
als mn tong zelf.
nu weet ik niet of het door de piercing komt, spoelvloeistof of wat anders.
dus was teurggegaan naar de piercingshop en die zei dat het niet van de piercing kwam en die niet onstoke was ofzoe..
dus nu maar ff afwachten het enige wat ik kan eten is wat babyvoeding, want je mag niet te veel suikers en zuivel omdat dit ontstekingen veroorzaakt.
hoop dat t snel beter gaat, mn vriendinnen hadden er niet zon pech mee!

groetjess

Gepost door: Kristy | 13-06-10

hee ik heb al 2 jaar een tongpiercing, kon de eerste 2 dagen niet echt eten want dat deed pijn, gelukkig wisten mijn ouders ervan.. (A) Eeh, hebben mensen die er één hebben ook vaak last van dat het bolletje eraf gaat en je die dan per ongeluk doorslikt? Ik heb dat steeds vaker en vraag me af wat ik er tegen kan doen..

Gepost door: tongpiercing | 07-07-10

Lieve mensen,

Ik wil jullie waarschuwen!!
Ik heb 3 maand geleden voor de tweede keer mijn tongpiercing laten zetten.
En ik heb nu echt problemen!

Niet met de piercing zelf maar met mijn hart!
Heb nu ook koorts en lig ziek op bed.
Heb het enorm benauwd en moet morgen weer naar de dokter.....

Heb net mijn staafje eruit gehaald omdat ik misselijk ben en nog meer ga kokhalzen van die piercing.
En nu doet het onder mijn tong ook al pijn :s

Gepost door: Janna | 04-05-11

@tongpiercing kun je niks aan doen.
Mijn balletjes gaan ook geregeld los maar ik kauw heel voorzichtig.
Dus ik merk ze op tijd voor ik ze doorslik.

Ik kauw overigens niet voorzichtig door de piercing hoor (ff voor de mensen die er nog een gaan zetten en nu schrik krijgen) Ik had vroeger angst om te stikken...ik kauwde zelfs op mijn yoghurt! En dat is er niet helemaal uit gegaan.

Gepost door: Janna | 04-05-11

De commentaren zijn gesloten.