05-08-06

Algemeen dossier piercings

Inleiding
Piercings kunnen tegenwoordig op veel verschillende lichaamsdelen worden aangetroffen. 25 jaar geleden waren dat nog oorbelletjes, later kwam het neusknopje en tegenwoordig zijn de navel, wenkbrauw, tepel en tong ook heel normaal. Wat ook gebeurt zijn piercings door geslachtsdelen, alhoewel sommige mensen hier nog veel moeite mee hebben.

De betekenis.
Het woord piercing is afkomstig van het woord: "to pierce", wat doorboren betekent.

Een Piercing zetten
Eerst wordt de huid rond de plek waar de piercing moet komen schoon gemaakt met een ontsmettingsmiddel. Voor het piercen wordt een piercingnaald van chirurgisch staal gebruikt. Soms wordt er een 'forcep' gebruikt. Dat is een klem met 2 lusjes, waar doorheen gepierced wordt. De plaats waar de piercing moet komen wordt gemerkt. Als een piercing op de verkeerde plek zit, kan het gebeuren dat de piercing uit groeit, dat er scheurtjes of littekens komen en dat er fatale bloedingen, verlammingen en zenuwbeschadigingen ontstaan. Als dus de plek waar de piercing komt gemerkt is, duwen ze de naald er doorheen. Dit gebeurt met behulp van een kurk. Dan wordt het sieraad in de naald
geplaatst en halen ze de naald er doorheen, zodat het sieraad op de goede plek terecht komt. De naald is dus hol, om het sieraad mee te kunnen nemen en in de opening te doen. De plekken die het meest pijn doen zijn de tepels en tussen de neusgaten. De plaatsen waar er gebruik wordt gemaakt van verdoving zijn de geslachtsdelen, de tong en de lip.
Waarom Mensen piercings laten zetten
De reden om een piercing te laten plaatsen kan heel verschillend zijn. Behalve om je lichaam te verfraaien kun je het ook doen om trendy te willen zijn of omdat ze erbij willen horen. Of voor verhoging van het seksuele genot.

Mislukte piercings.
Als je je wond niet goed verzorgt, of hij is fout aangebracht, dan kun je ernstige ziektes oplopen zoals een ontstoken navel, bloeding in de tong, grote littekens, verlammingen en infecties. In het ziekenhuis is het ook vaak voor chirurgen een probleem om een piercing te verwijderen als een patient een belangrijke operatie moet ondergaan. Of als iemand geopereerd moet worden in de buurt van een piercing. Als iemand bewusteloos binnen wordt gebracht, staan de artsen vaak helemaal machteloos. De piercing moet dan losgeknipt worden, of hij wordt losgeschroefd. Ze gebruiken daarbij allerlei tangen. Als je in Canada een piercing hebt laten zetten, dan mag je ongeveer 12 maanden geen bloed-donor zijn.

weetjes.
-De man met de meeste piercings ter wereld is een Belg.
Hij heeft maar liefst 137 gaatjes in zijn lichaam. hij heeft ongeveer 30 piercings in zijn oren, 9 in zijn neus, 12 in zijn wenkbrauwen, 7 in zijn mond, 3 in zijn tong, 1 in zijn navel, 1 in elke tepel, en verder nog 69 op andere plaatsen.
-In sommige scholen zijn piercings verboden. Veel leerlingen vinden dat pure discriminatie.
-In Engeland zijn ze een stapje verder met lichaamsversiering; wij vinden piercings en tatoeages kei gaaf, maar in Engeland is de nieuwste rage het aanbrengen van littekens, hoe akelig het ook klinkt.

 

BRON: http://www.spreekbeurten.info/piercing.html

02:15 Gepost door Blogmaster in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

stoer ik vind het keigaaf hoe je hier een uitleg geeft over piecings.
zelf heb ik een neuspiercing en wil ik nog een tong en navelpiercing laten zetten.
eerst durfde ik geen tongpiercing omdat mij het heel gevaarlijk lijkt maar door deze site heb ik tog wel wat meer lef gekregen.
bedankt en ik hoop dat ik nog vaak gebruik van deze site kan maken.

Gepost door: kelly | 24-09-07

super gave site .. volgende week laat ik mijn navelpiercing zetten.
k heb al een x een tongpiercing in spanje laten zetten.

Gepost door: Mis Me | 30-09-07

Toppiercer =) Ik weet niet hoor maar het klopt niet echt wat ik hier zie staan:
"De plaatsen waar er gebruik wordt gemaakt van verdoving zijn de geslachtsdelen, de tong en de lip."
Op die plekken word juist GEEN verdoving gebruikt, omdat het domweg te gevaarlijk is. Verdovingen in het gezicht en bij de geslachtsdelen is uit den BOZE!

Gepost door: Rox | 31-01-08

Navel piercing Ik heb zelf een navel piercing en ben eigenlijk te jong om er een te laten zetten maar dat maakt voor mij niet uit . Het deed heel pijn vond ik zelf,ik deed het ook niet voor om populair te zijn ik deed het voor me zelf .Dus ga ik NIET met korte truitjes lopen of zo . ik doe mijn spreek beurt ook over piercings :-)
greetz

Gepost door: Nina (11) | 21-04-08

Navel piercing Ik heb zelf een navel piercing en ben eigenlijk te jong om er een te laten zetten maar dat maakt voor mij niet uit . Het deed heel pijn vond ik zelf,ik deed het ook niet voor om populair te zijn ik deed het voor me zelf .Dus ga ik NIET met korte truitjes lopen of zo . ik doe mijn spreek beurt ook over piercings :-)
greetz

Gepost door: Nina (11) | 21-04-08

.. ik heb zelf 20 oorbellen en 2 navelpiercings.. de planning is om nog een tongpiercing en nog 4 navelpiercings erbij te laten zetten..

Gepost door: petra | 09-06-08

Ik heb 6 piercings 4 in me navel en 1 labret maar nou ben ik opzoek naar een piercing voor me 4 navel piercings omdat ik er vier heb is het nogal een zooitje in me navel en drm zoek k een navel piercing speciaal voor 4 navelpiercings weet iemand waar je die kan kopen of bestellen ik heb wel gehoord dat ze bestaan alvast bedankt !

Gepost door: owjah | 17-08-08

Hee ik wil vrijdagavond een navelpiercing laten zetten maar mijn navel is nogal plat kan ik dan wel een piercing laten zetten?

Gepost door: Navel | 21-10-08

Hoi Ik heb een neus, navel, tong en wenkbrauwpiercing!

Gepost door: Bianca | 19-01-09

De commentaren zijn gesloten.