05-08-06

PIERCING: OOR

Oor piercings

Mogelijkheden, verzorging, kosten, bijzonderheden en meer


oor piercing
Oorpiercing

informatie

Een oorpiercing is na ongeveer 2 tot 5 weken genezen, hoewel dit natuurlijk bij iedereen anders is. De oorpiercing wordt ook niet gepierct, maar geschoten.

verzorging

Een oorpiercing is eigenlijk niet echt een piercing, daarom is de verzorging ook iets anders. Basisregel is, net als bij andere piercings: zeker in het begin, afblijven.
Verder dagelijks goed spoelen met water, en nadruppelen met wat sterilon, terwijl je er aan draait.

opsomming Natuurlijk is het in het begin nog wat geïrriteerd, maar als het echt gaat ontsteken, is het het beste om even langs de piercer of huisarts te gaan.
opsomming Een huisarts zal je misschien aanraden om de piercing eruit te halen, maar als je dat doet, groeit de wond meteen dicht, zodat je hem opnieuw moet laten zetten als je toch nog een piercing wilt hebben.
opsomming Zout water, zoals de zee, is ontsmettend, dus dat vormt geen probleem. Zwembad water met chloor kan ook niet echt kwaad, maar het is wel belangrijk om zodra je uit het water komt, de piercing even af te spoelen. Het is echter niet aan te raden om in de eerste weken al meteen te gaan zwemmen.

oor piercing
Staaf en "oprekkers"

hoe gaat het in zijn werk / kosten

De piercer bepaald samen met jou de plaats van de piercing, en schiet er met een piercing pistool een gaatje doorheen. Dit gaat zo snel dat je er amper iets van voelt.
De kosten bedragen ongeveer 5 tot 10 euro voor het schieten, en een ringetje of knopje schommelt tussen de 15 en 35 euro. Het kan zijn dat je niet meteen een ringetje mag, maar dat je eerst een tijdje met knopjes moet rondlopen.

eruit?

Ben je hem ooit zat, dan kun je hem er zo uithalen. Een klein litteken zou er dan kunnen ontstaan, maar dat valt zeker niet echt op, en die kans is bovendien heel klein.

oor piercing
Oorpiercings

sieraden

Er zijn vele soorten ringetjes, hele en halve, en nog wat varianten.
Een nieuw sieraad erindoen kan best lastig zijn als je het voor het eerst doet. Vraag eventueel iemand anders om een sieraad te vervangen. Maar laat de piercing in ieder geval de eerste paar weken zitten!

Wanneer mag je je piercing vervangen door een andere piercing? Op het internet staan veel verschillende tijden. De een denkt dat een piercing na 4 weken genezen is, de ander pas na 10 weken. Waarom hier zoveel verschil inzit, komt doordat iedere wond (piercing) anders is.
Het beste kun je eens goed je piercing bekijken. Zitten er nog korstjes op? Kun je hem bewegen zonder dat je vel meetrekt, en zonder dat het pijndoet? Probeer dan zelf in te schatten of je hem kunt vervangen of niet. Weet je het echt niet, vraag het dan aan je piercer, vlak voordat je hem wilt vervangen.

 

BRON: http://members.home.nl/piercings/soorten/oor/index.html

19:27 Gepost door Blogmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.