05-08-06

PIERCING: WENKBRAUW

Wenkbrauw piercings

Mogelijkheden, verzorging, kosten, bijzonderheden en meer


wenkbrauw piercing
Dubbele wenkbrauwpiercing

informatie

Een wenkbrauwpiercing is na ongeveer 6 tot 9 weken genezen, hoewel dit natuurlijk bij iedereen anders is. Nadat de wond de kans heeft gekregen om te genezen, kan het nog eens een paar maanden duren, voordat de huid weer helemaal is hersteld.

verzorging

Door een piercing te nemen, veroorzaak je een wond. En om een wond goed te laten genezen, is het belangrijk, hem goed te verzorgen en zoveel mogelijk met rust te laten. Als je dat niet doet, kunnen er sneller infecties ontstaan, met alle vervelende en pijnlijke gevolgen van dien.

opsomming Daarom is het nodig, om een maal daags de piercing goed te reinigen en te verzorgen. Dat doe je als volgt: Maak eerst de piercing goed nat, zodat eventuele korstjes zacht worden. Haal de korstjes weg, en was je handen met desinfecterende zeep. Als je handen goed schoon zijn, was je de wond met diezelfde desinfecterende zeep goed schoon, en spoel je het goed na met water. Als je de piercing droog gedept hebt, doe je wat "wond nazorg" op een propje watten, en daarmee dep je de wond nog wat aan. Als je geen wond nazorg hebt, kun je ook betadine gebruiken, behalve als je sieraden van goud zijn. Gebruik dan sterilon.
Als de wond genezen is, is goed spoelen met water voldoende.
opsomming Natuurlijk is het in het begin nog wat geïrriteerd, maar als het echt gaat ontsteken, is het het beste om even langs de piercer of huisarts te gaan.
opsomming Een huisarts zal je misschien aanraden om de piercing eruit te halen, maar als je dat doet, groeit de wond meteen dicht, zodat je hem opnieuw moet laten zetten als je toch nog een piercing wilt hebben.
opsomming Ook is het verleidelijk, om met je piercing te spelen, maar bedenk goed, dat er zo ook veel eerder bacteriën binnen in de wond kunnen komen, wat weer een ontsteking kan veroorzaken.
opsomming Zout water, zoals de zee, is ontsmettend, dus dat vormt geen probleem. Zwembad water met chloor kan ook niet echt kwaad, maar het is wel belangrijk om zodra je uit het water komt, de piercing goed schoon te maken. Het is echter niet aan te raden om in de eerste weken al meteen te gaan zwemmen.

wenkbrauw piercing
Wenkbrauwpiercing

hoe gaat het in zijn werk / kosten

De piercer bepaald samen met jou de plaats van de piercing, en spuit / smeert er dan eventueel een verdovende zalf / spray op. Met een nieuwe naald wordt het gaatje dan snel geprikt, en er blijft een kokertje achter. Sieraad erdoorheen een klaar!
De kosten bedragen ongeveer 30 euro voor het piercen, en een ringetje schommelt tussen de 15 en 35 euro.

eruit?

Er is een hele kleine kans, dat je lichaam een piercing uitstoot, zodat hij uitgroeit. Dit gebeurt echter zelden, en zolang de piercing schoon blijft, en je oppast zodat je nergens aan blijft haken, kun je er zo lang plezier van hebben als je wilt.
Ben je hem ooit zat, dan kun je hem er zo uithalen. Een klein litteken kan er dan ontstaan, maar dat valt zeker niet echt op, tussen de wenkbrauwharen.

wenkbrauw piercing
Close-up van een wenkbrauwpiercing

sieraden

Er zijn staafjes, gesloten ringetjes, halve ringetjes en nog wat varianten. Allemaal hetzelfde principe: een (gebogen) staafje, waar je iets op kunt schroeven. Een balletje, een punt, een doodshoofd, net wat je wilt.
Een nieuw sieraad erindoen kan best lastig zijn als je het voor het eerst doet. Vraag eventueel iemand anders om een sieraad te vervangen. Maar laat de piercing in ieder geval de eerste paar weken zitten!

Wanneer mag je je piercing vervangen door een andere piercing? Op het internet staan veel verschillende tijden. De een denkt dat een piercing na 4 weken genezen is, de ander pas na 10 weken. Waarom hier zoveel verschil inzit, komt doordat iedere wond (piercing) anders is.
Het beste kun je eens goed je piercing bekijken. Zitten er nog korstjes op? Kun je hem bewegen zonder dat je vel meetrekt, en zonder dat het pijndoet? Probeer dan zelf in te schatten of je hem kunt vervangen of niet. Weet je het echt niet, vraag het dan aan je piercer, vlak voordat je hem wilt vervangen.

 

BRON: http://members.home.nl/piercings/soorten/wenkbrauw/index....

19:27 Gepost door Blogmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

mooi Even binnengewandeld - een fijne week verder en hopelijk krijgen we de zon een beetje te zien.
Groetjes
Giliok

Gepost door: giliok | 07-08-06

nice nice bedankt ik ben nu 15 geworden en ik zaag al heel lang voor een piercing in me wenkrbauw strx gaan we naar stad en ik ga stiekem er een laten zeten XP laeen men pa wete hte
maar wel me ma en die vind het goed lol ik ga voor 2 kleine zwarte balletjes aan 1 piercing ( ben th fan th = tokio hotel)
dus ik hoop dta je advie sle goe dheeft geholpen dara ben ik alvast zeker van ebdankt

Gepost door: Evan | 18-03-10

Nu, vind piercings al langer (meestal) mooi en wilde zelf recentelijk ook zo'n wenkbrauwpiercing laten zetten, heb het uiteindelijk niet gedaan omdat ik problemen had met mijn huid, de piercester en ik vonden het uiteindelijk beter het dan (toch nog) niet te doen, ik vind die glinsteringen meestal wel mooi die bij zo'n wenkbrauwpiercing horen, maar als 't mij alleen daar om te doen is kan ik net zo goed wat 'glinster' in de winkel kopen en zo min of meer 't zelfde effect bereiken, 't is mij zéker niet om de pijn te doen, enkel om de schoonheid . . . !

Gepost door: Alysa | 13-07-13

De commentaren zijn gesloten.