17-08-06

Defenitie piercing

Een piercing is een uit het Engels afkomstige term voor het maken van een gaatje in de huid (of een ander oppervlakkig lichaamsdeel) om daardoor een (meestal metalen) voorwerp te steken.

Ook dit voorwerp zelf (het sieraad dus) wordt piercing genoemd.

Oorringen die door het oorlelletje worden gestoken zijn feitelijk ook piercings, maar worden doorgaans niet als zodanig beschouwd. Hoewel oorringen ook door het kraakbeen worden gezet. Sinds het midden van de jaren 90 werd het steeds populairder op gaatjes in de bovenrand van het oor te nemen. Een paar jaar later (rond 1999) kwam de tragus in de mode. Sinds ongeveer 2004 wordt het oprekken van de oorlellen steeds populairder. Daarbij worden ear tunnels van soms wel 2 centimeter in het oor geplaatst.

Piercings worden op verschillende plaatsen in het lichaam of in het gezicht aangebracht. Voorbeelden zijn door de tepels, door de tong, door de wenkbrauw of door een neusvleugel, clitorishoedje, navel, eikel of balzak.

Steeds vaker laat men piercings stretchen. Hierbij worden gaatjes beetje bij beetje steeds verder opgerekt. Vooral bij de oorlelletjes gebeurt dit vaak. In sommige gevallen kunnen deze centimeters ver worden uitgerekt. Andere piercings die eenvoudig kunnen worden opgerekt zijn de tong, tepels en geslachtsdelen. Over het algemeen geld dat hoe dieper een piercing in het vlees zit, hoe beter men deze kan stretchen.

 

BRON: WIKIPEDIA

17:59 Gepost door Blogmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.